PLANTAARDIG ETEN IS NIET INGEWIKKELD

Aline Ploeg - Eigenaar van groenergras, Grafisch & groenten

Plantaardig eten. Voor Aline Ploeg uit Heerlen is het de normaalste zaak van de wereld. “Het is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor dierenwelzijn, milieu en voedselverdeling in de wereld”, legt ze uit. Via catering, kookworkshops en voorlichting brengt ze deze boodschap graag over op anderen.

“Op mijn tiende gaf ik een spreekbeurt over de Dierenbescherming. Daarvoor las ik een foldertje over de varkenshouderij. Ik schrok zo van wat ik las en zag, dat ik direct besloot nooit meer vlees te eten. Een paar jaar later ben ik helemaal gestopt met het eten van dierlijke producten, dus ook geen melk en eieren meer. Dat is nu zo’n 28 jaar geleden en ik heb er geen seconde spijt van gehad.”

“Plantaardig eten is goed voor het dierenwelzijn, het milieu, de voedselverdeling in de wereld én voor jezelf. En: het is veel makkelijker dan je denkt. Op internet vind je zoveel lekkere recepten, er zit vast wel iets voor jou bij.”

Voordelen van plantaardig eten

Aline probeert ook anderen bewust te maken van de voordelen van plantaardig eten. Aline: “Er zijn zoveel redenen om geen dierlijke producten meer te eten. Op de eerste plaats natuurlijk het dierenwelzijn. In de vleesindustrie worden dieren als ding gezien, niet als menselijke wezens. Bovendien stoot de veehouderij meer CO2 uit dan auto’s en gebruiken ze enorm veel water en energie. Het is ook onbegrijpelijk dat vanuit de derde wereld grote hoeveelheden granen, maïs en soja hierheen worden gebracht als diervoeding, terwijl de mensen daar sterven van de honger. Er zou genoeg voedsel op de wereld zijn voor iedereen als we geen vlees meer zouden eten. Tot slot zijn veel dierlijke producten bewerkt en niet gezond.

Voorlichting en kookworkshops

Door middel van voorlichting, via social media en tijdens kookworkshops probeert Aline dit zo helder mogelijk aan anderen over te brengen. Ze laat daarbij ook zien dat plantaardig eten niet ingewikkeld hoeft te zijn: “Er zijn tegenwoordig zoveel lekkere recepten en goede vleesvervangers te vinden. Plantaardig eten wordt juist steeds makkelijker. En normaler; niemand kijkt er meer van op als je zegt dat je veganist bent. Dat is fijn en goed voor de wereld.”

Volg Aline:

Twitter 
Facebook
Instagram 
Blog 

Volg groenergras:

Facebook 
LinkedIn
Website