ECHT GEZOND ETEN MET BIOLOGISCHE BOTTENBOUILLON

Charlotte Van Loo - eigenaar The Broth Bar

Gezond eten met duurzame ingrediënten, daar draait het om in The Broth Bar in Maastricht. Specialiteit van het huis is de supergezonde bottenbouillon, gemaakt volgens oeroud recept. Charlotte van Loo, samen met Tanja Stevens eigenaresse van de zaak, vertelt er vol enthousiasme over.

“Tanja en ik hebben allebei een enorme passie en interesse voor voeding. Daardoor hebben we in de loop der jaren veel kennis opgedaan over wat nou écht gezond eten is. Onze huidige voeding levert veel minder voedingsstoffen dan je nodig hebt om optimaal te kunnen functioneren. We ontdekten dat échte biologische bottenbouillon je immuunsysteem versterkt en je lichaam een flinke healthkick geeft. Maar zelf verse bouillon maken is een tijdrovende klus. Daarom besloten we een zaak te openen die het helende, heerlijke en verwarmende goedje makkelijk beschikbaar maakt”, aldus Charlotte.

“Ga weer ouderwets koken, zoals oma vroeger deed. Zonder pakjes en zakjes, maar met lokale en seizoensingrediënten. Je staat misschien wat langer in de keuken. Maar het is lekker, gezond én heel ‘mindful’.”

Lokale ingrediënten

Zo’n anderhalf jaar geleden ging The Broth Bar van start. In de hippe dagzaak kun je terecht voor de heerlijke bouillon, maar ook voor allerlei andere lekkere en gezonde gerechten. Handig: je kunt de gerechten ook meenemen. De dames maken gebruik van verse ingrediënten uit de directe omgeving. Charlotte: “We maken gebruik van (dierlijke) producten van eerlijke – veelal lokale – herkomst en van dieren die een natuurlijk leven hebben geleid. Onze bouillons worden bereid van grasgevoerde of vrije-uitloop dieren, met gefilterd water en met biologische en waar mogelijk biodynamische groenten.”

Duurzaamheid voorop

“Omdat we zoveel mogelijk lokaal werken, is ons aanbod niet oneindig. Grootschalige catering kunnen we dus niet bieden. Maar dat is ook niet erg, want duurzaamheid staat bij ons voorop. En gelukkig weten steeds meer klanten onze zaak te vinden en kunnen zij onze manier van werken zeer waarderen. Dat geeft ons de motivatie om The Broth Bar elke dag opnieuw een stukje beter te maken. En de wereld een beetje mooier, met échte voeding!”

 

Volg The Broth Bar:

Facebook 
Instagram
Website