Wat ga jij doen
om de aarde te beschermen?

Als passagiers van ruimteschip aarde staan we voor een moeilijke opdracht, want we moeten onze kwetsbare bol gaan redden. Jij wilt meehelpen aan de reddingsoperatie maar je vraagt je af: Wat kan ik doen? Waar moet ik beginnen?

Nou, hier dus!

Het was nog nooit zo makkelijk om een superheld te worden. Een duurzame superheld! Want goed voor onze aarde zorgen, is helemaal niet moeilijk. Je hoeft er geen ingewikkelde dingen voor te doen. En als we met z'n allen ons best doen, levert het een hoop op. Want van fietsen wordt je fit, groenten zijn gezond. En van natuur wordt iedereen toch vrolijk?!

Wij, wij mensen, afkomstig van dezelfde moleculen van één enorm krachtige ster die is ontploft. Wij, die over miljarden jaren zijn geëvolueerd. Het leven, dat zijn wij. Wij, de mensheid, zijn zo sterk dat we de aarde kunnen redden. Maar we kunnen haar ook vernietigen. Een bijdrage, hoe klein dan ook, is belangrijk. Wubbo Ockels - Esa-Astronaut 1985-1986

Lees wat je zelf kunt doen!

Minder vlees eten, de fiets pakken, het luchtruim voor de vogels laten. Allemaal dingen waarmee jij het verschil kunt maken. In onze gids voor duurzame superhelden vind je nog veel meer tips op het gebied van eten, spullen, vervoer en thuis.

Wist je bijvoorbeeld dat steeds meer mensen flexitariër worden? Of ervoor kiezen alleen te betalen voor het gebruik van producten, en niet voor het bezit ervan? Ze hoeven geen eigen auto, kasten vol cd’s, of een rek vol gereedschap. Ze willen gewoon van A naar B, lekker muziek luisteren en een gat kunnen boren als dat nodig is!

Download hier de gids voor duurzame superhelden!

Wat is mijn impact? 

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel impact jouw manier van leven heeft op de aarde? Vul de voetafdruktest van het Wereld Natuur Fonds in en bepaal op welke heldendaden jij je moet richten.

 

Ontmoet hier duurzame superhelden

Gelukkig doen niet alleen astronauten hun best de aarde te redden. Ook heel veel andere mensen proberen, allemaal op hun eigen manier, de wereld een beetje mooier te maken. Op deze pagina leer je een aantal van hen kennen. Voor ons zijn het duurzame superhelden. Maar ze vinden zichzelf heel gewoon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WIL JE MEEDENKEN EN MEEDOEN? 

Columbus earth center wil voor alle duurzame superhelden een thuisbasis zijn. Voor alle denkers en doeners, mensen die met elkaar de liefde voor onze aarde delen. Wij noemen ze Earth Ambassadors. Bij Columbus vinden ze een plek om elkaar te ontmoeten en kennis en ervaring te delen.

De Earth Ambassadors organiseren lezingen, workshops, filmvertoningen en meer. Ook voor jou. In het programma vind je meer informatie over wat we allemaal doen. Wil je zelf een actieve bijdrage leveren? Sluit je dan aan!

Een actieve bijdrage leveren? 

Ik doe mee!

 

Earth Ambassadors community

De Earth Ambassadors community is een initiatief van Columbus earth center in samenwerking met communicatiebureau viaStory. Voor algemene vragen betreffende de Earth Ambassadors kun je contact opnemen met Toos Hofstede, toos [at] viastory.com. Voor specifieke vragen over Columbus earth center kun je contact opnemen met Mischa Horninge, m.horninge [at] columbusearthcenter.nl 

Duurzame Ontwikkelingsdoelen 

Eén ding is zeker: we kunnen de aarde niet alleen redden. Maar met alle superhelden bij elkaar zijn we tot grootse dingen in staat. 193 wereldleiders van de Verenigde Naties hebben 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (DO’s) benoemd. Deze doelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Je leert er meer over op www.sdgnederland.nl