Maatregelen Corona

Welkom bij Columbus! Neem even de tijd om deze speciale richtlijnen voor een veilig en verantwoord bezoek door te lezen. We verzoeken je vriendelijk maar met klem deze richtlijnen op te volgen en wensen je een plezierig bezoek!

Spelregels

Wij zijn geopend voor bezoek, dagelijks (m.u.v. maandagen) van 11:00-17.00 uur. We raden je aan om voor Columbus vooraf online een ticket voor een voorstelling op een specifieke datum en aankomsttijd te kopen, dan ben je verzekerd van een plekje. Ticketz zijn ook aan de kassa te koop, mits beschikbaar. Koop je entreebewijs voor jezelf en leden van je huishouden ineens.

Denk voorafgaand aan je bezoek aan de volgende regels:

 • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Daarbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM: Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis! Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.
 • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer: gebruik het OV alleen als het niet anders kan en draag een mondkapje in trein & bus. Er is genoeg parkeergelegenheid om afstand te houden tot andere bezoekers.

De video hieronder maakt nog melding van een check bij het bezoek en verplicht reserveren: die maatregelen zijn per 1 juli vervallen. 

Aanpassingen in Columbus

Wij doen er alles aan om een veilig bezoek aan Columbus mogelijk te maken. Een aantal van onze maatregelen op een rij:

 • Binnen de instelling hanteren we een maximum aantal bezoekers om zo veilig afstand te kunnen houden. Deze aantallen zijn berekend op minimaal 10m2 ruimte per persoon of huishouden;
 • Op de toiletten worden extra hygiënemaatregelen getroffen.
 • Op verschillende plaatsen staan desinfectiezuilen waar je je handen kunt desinfecteren en papier met desinfectiemiddel kunt meenemen om zelf zo nodig contactoppervlakken schoon te maken;
 • We zorgen dat er 1,5 meter afstandmarkeringen zijn op punten waar rijvorming kan ontstaan zoals bij de entree;
 • We hanteren gescheiden in- en uitgangen voor de instellingen. De hoofdingang is aan de stationszijde van het gebouw.
 • We hanteren éénrichtingsverkeer waar nodig;
 • In de museumwinkel en Brasserie M kan alleen worden gepind.

Zelf kun je ook zorgen voor een veilig bezoek, voor jezelf en de andere gasten:

 • Kom op tijd, of maximaal een kwartier eerder dan het aanvangstijdstip van het tijdslot.
 • Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en bezoekers die niet tot jouw huishouden behoren.
 • Was je handen regelmatig en grondig. Maak gebruik van de desinfectiestations voor het tussentijds desinfecteren van je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Volg de aangegeven routes.
 • Volg altijd de instructies van medewerkers.
 • Laat je jas en (grote) tas thuis of in de auto: de ruimte in de garderobe is beperkt. Kluisjes zijn alleen beschikbaar op aanvraag.

Horeca: Brasserie M & andere voorzieningen

Brasserie M is de nieuwe brasserie van Continium, Cube & Columbus waar je geniet van een kop heerlijke koffie, een smakelijk belegd broodje, een verse pasta of één van de vele andere specialiteiten. Reserveren voor Brasserie M (inclusief terras) is niet mogelijk, je krijgt door een van de medewerkers een plaats toegewezen op basis van de beschikbaarheid op dat moment. 

Let op: op dit moment is er geen ruimte binnen het museum om een eigen meegebrachte lunch te nuttigen.

 

Spelregels in Brasserie M

Voor brasserie M gelden dezelfde regels als alle horeca. Bij aankomst kun je je melden bij de host. Hij vraagt je naar je gezondheid en om je contactgegevens achter te laten volgens de richtlijnen van het RIVM. Deze gegevens worden alleen gebruikt indien nodig voor een contactonderzoek en na 14 dagen vernietigd. Daarna hij zal je en je gezelschap een plek wijzen en de werkwijze verder toelichten:

 • Bij Brasserie M is het assortiment weergegeven op een menukaart. Eén persoon plaatst daarna de bestelling aan de kassa waar ook de betaling plaatsvindt. De overige leden van het huishouden blijven aan tafel. Als gezin hoef je geen anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren: wel tot andere bezoekers.
 • Drankjes worden meteen meegegeven. Items die niet vanuit de keuken komen worden direct meegegeven via een zogenaamd ‘’doorgeefvlak’’. Bij gerechten uit de keuken wordt gebruik gemaakt van een buzzer-systeem. Gasten kunnen hun gerecht daarna zelf afhalen bij de afhaalbalie met de buzzer. Tevens zijn er diverse uitserveertafels in de brasserie geplaatst.
 • Let op: ook bij Brasserie M kan uitsluitend met pin (contactloos) betaald worden.

Tijdslots & reserveren

Wij zijn geopend voor bezoek, dagelijks (m.u.v. maandagen) van 11:00-17.00 uur.  Voorlopig zijn de volgende films beschikbaar:

 • 11:15 uur: Journey to Space 3D
 • 12:30 & 15:30 uur: Earth
 • 14:00 uur Fly me to the moon 3D

In de ticketshop kun je bij het bestellen van tickets voor jezelf en je huishouden een datum en de aanvangstijd selecteren. Kom op de aangegeven tijd of maximaal een kwartier eerder om wachtrijen te voorkomen. Aan de kassa zijn beperkt tickets beschikbaar. 

 

Ticketprijzen voorstellingen:

 • Kinderen tot en met 4 jaar: gratis, maar reserveren noodzakelijk.
 • EARTH, our planet, our home: € 10,-
 • Journey to Space 3D: € 5,50

Let op: De Museumkaart is niet geldig in Columbus.

 

Earth

Our Planet, Our Home

Ken je die uitdrukking, dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Dat hebben wij mensen met de aarde. Ze is er altijd, overal. En dus zien we niet meer hoe bijzonder, hoe kwetsbaar ze is. Behalve vanuit de ruimte. Als astronaut zie je de aarde van een heel andere kant. Van ver. Je zou er acuut heimwee van krijgen!

Beleef Earth

Journey to Space

Volgende stop.... MARS!

Menselijke missies naar Mars zijn straks geen science fiction meer. Ontdek hoe NASA de weg heeft vrijgemaakt om steeds dieper de ruimte in te gaan, naar asteroïden, Mars en verder. Leer meer over de belangrijke rol van het Internationale Ruimtestation ISS en krijg inzicht in de uitdagingen die NASA en de ruimtevaartindustrie moeten aangaan om gewaagde toekomstige missies tot een succes te brengen.

Reis mee

Veelgestelde vragen

Welke maatregelen heeft Columbus genomen en welke regels zijn er voor mij al bezoeker? Hoe kan ik gebruik maken van Brasserie M? Kan ik ook plaats nemen op het terras? Kan ik ook als groep komen? Wat merk ik binnen van de maatregelen? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Ze zijn verdeeld in vier categoriën. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info [at] columbusearthcenter.nl  of bel (bij spoed) 045 – 567 6020.

Algemeen Horeca Tickets In het museum