Maatregelen Corona

Welkom bij Columbus! Neem even de tijd om deze speciale richtlijnen voor een veilig en verantwoord bezoek door te lezen. We verzoeken je vriendelijk maar met klem deze richtlijnen op te volgen en wensen je een plezierig bezoek!

Spelregels

Wij zijn geopend voor bezoek, dagelijks (m.u.v. maandagen) van 11:00-17.00 uur. Het is verplicht om voor Columbus vooraf online een ticket voor een voorstelling op een specifieke datum en aankomsttijd te kopen. Ticketz zijn niet aan de kassa te koop. 

Denk voorafgaand aan je bezoek aan de volgende regels

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht. 
 • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Daarbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM: Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis! Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.
 • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer: gebruik het OV alleen als het niet anders kan en draag een mondkapje in trein & bus. Er is genoeg parkeergelegenheid om afstand te houden tot andere bezoekers.

De video hieronder maakt nog melding van een check bij het bezoek, die maatregel is per 1 juli vervallen. 

Aanpassingen in Columbus

Wij doen er alles aan om een veilig bezoek aan Columbus mogelijk te maken. Een aantal van onze maatregelen op een rij:

 • Binnen de instelling hanteren we een maximum aantal bezoekers om zo veilig afstand te kunnen houden. Deze aantallen zijn berekend op minimaal 10m2 ruimte per persoon of huishouden;
 • Op de toiletten worden extra hygiënemaatregelen getroffen.
 • Op verschillende plaatsen staan desinfectiezuilen waar je je handen kunt desinfecteren en papier met desinfectiemiddel kunt meenemen om zelf zo nodig contactoppervlakken schoon te maken;
 • We zorgen dat er 1,5 meter afstandmarkeringen zijn op punten waar rijvorming kan ontstaan zoals bij de entree;
 • We hanteren gescheiden in- en uitgangen voor de instellingen. De hoofdingang is aan de stationszijde van het gebouw.
 • We hanteren éénrichtingsverkeer waar nodig;
 • Aan de kassa, in de museumwinkel en Brasserie M kan alleen worden gepind.

Zelf kun je ook zorgen voor een veilig bezoek, voor jezelf en de andere gasten:

 • Kom op tijd, of maximaal een kwartier eerder dan het aanvangstijdstip van het tijdslot.
 • Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en bezoekers die niet tot jouw huishouden behoren.
 • Draag een mondkapje tijdens je museumbezoek.
 • Was je handen regelmatig en grondig. Maak gebruik van de desinfectiestations voor het tussentijds desinfecteren van je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Volg de aangegeven routes.
 • Volg altijd de instructies van medewerkers.
 • Laat je jas en (grote) tas thuis of in de auto: de ruimte in de garderobe is beperkt. Kluisjes zijn alleen beschikbaar op aanvraag.

Horeca: Brasserie M & andere voorzieningen

Brasserie M is vanwege de huidige coronamaatregelen gesloten, maar heeft alleen op zaterdag en zondag een afhaalkiosk ingericht waar vers belegde, verpakte broodjes, zoetigheden, coffee-to-go en andere drankjes afgehaald kunnen worden. De Afhaalkiosk is op zaterdag en zondag geopend van 12.00-16.00 uur en is alleen toegankelijk voor museumbezoekers. Gelieve te betalen met pin (contactloos). In het entreebereik zijn ook een drank- en snoepautomaat aanwezig waar met contant geld een snack en/of wat te drinken kunnen worden gekocht.

Let op: op dit moment is er geen ruimte binnen het museum om een eigen meegebrachte lunch te nuttigen.

 

 

Tijdslots & reserveren

Wij zijn geopend voor bezoek, dagelijks (m.u.v. maandagen) van 11:00-17.00 uur.  Voorlopig zijn de volgende films beschikbaar:

 • Earth, Our Planet Our Home
 • Fly me to the moon 3D

Kijk voor de filmtijden per dag in de dagagenda. 

In de ticketshop kun je bij het bestellen van tickets voor jezelf en je huishouden een datum en de aanvangstijd selecteren. Kom op de aangegeven tijd of maximaal een kwartier eerder om wachtrijen te voorkomen. Aan de kassa zijn geen tickets beschikbaar. 

 

Ticketprijzen voorstellingen:

 • Kinderen tot en met 4 jaar: gratis, maar reserveren noodzakelijk.
 • EARTH, our planet, our home: € 10,-
 • Fly me to the moon 3D: € 5,50

Let op: De Museumkaart is niet geldig in Columbus.

 

Earth

Our Planet, Our Home

Ken je die uitdrukking, dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Dat hebben wij mensen met de aarde. Ze is er altijd, overal. En dus zien we niet meer hoe bijzonder, hoe kwetsbaar ze is. Behalve vanuit de ruimte. Als astronaut zie je de aarde van een heel andere kant. Van ver. Je zou er acuut heimwee van krijgen!

Beleef Earth

Fly Me To The Moon

In 1969 reisden de astronauten Armstrong, Aldrin en Collins naar een plek waar tot dan toe nog niemand was geweest: de maan. Fly me to the Moon neemt je mee terug naar dat historische moment. Maar de astronauten zijn niet alleen…

De drie jonge vliegjes, de ondernemende Nat, de slimme IQ en de grappige Scooter maken hun droom waar door stiekem mee te vliegen met die eerste reis naar de maan. Ze komen voor veel spannende uitdagingen te staan die de reis in gevaar brengen. Zouden ze de missie kunnen redden?

Reis mee

Veelgestelde vragen

Welke maatregelen heeft Columbus genomen en welke regels zijn er voor mij al bezoeker? Hoe kan ik gebruik maken van Brasserie M? Kan ik ook plaats nemen op het terras? Kan ik ook als groep komen? Wat merk ik binnen van de maatregelen? Het antwoord op deze en andere vragen vind je hieronder. Ze zijn verdeeld in vier categoriën. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info [at] columbusearthcenter.nl  of bel (bij spoed) 045 – 567 6020.

Algemeen Horeca Tickets In het museum