Vacature Medewerker IT-Support

Wil jij meehelpen de bezoekers aan deze unieke en innovatieve locaties een verrassende nieuwe kijk op onze wereld te bieden? We zijn voor de versterking van ons IT team op zoek naar een servicegerichte medewerker IT support die houdt van een uitdaging!

Stichting Museumplein Limburg beheert, verbindt en ondersteunt drie culturele publiekscentra: Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center, te vinden op het Museumplein in Kerkrade. In Columbus bekijk je de wereld vanuit een nieuw perspectief! Een belevenis in Columbus laat je ervaren wat de vooruitgang vanuit het verleden met onze natuurlijke wereld doet. Cube toont spraakmakende designexposities, waarin de impact van innovatief design duidelijk wordt. In Continium ontdek je, door zélf te doen, wat wetenschap en techniek voor het leven betekenen. De activiteiten van Columbus, Cube en Continium worden mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.

Naast de particuliere bezoekers en de schoolgroepen, is het complex op het Museumplein ook regelmatig locatie voor zakelijke events, van congres tot vergadering en bedrijfsfeest.

Wil jij meehelpen de bezoekers aan deze unieke en innovatieve locaties een verrassende nieuwe kijk op onze wereld te bieden? We zijn voor de versterking van ons IT team op zoek naar een servicegerichte

medewerker IT support

die houdt van een uitdaging!

Wat ga je doen?

Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het operationeel houden van alle AV- en IT-installaties binnen de drie instellingen van Museumplein Limburg. Het zelfstandig oplossen van storingen hoort hierbij evenals het uitvoeren van kleine onderhoudsbeurten. Je fungeert als aanspreekpunt voor technische vragen, planning, uitvoering en onderhoudsrapportages. Je bent contactpersoon voor onze onderhoudspartners. Daarnaast doe je voorstellen tot het doorvoeren van verbetering aan de installatie of de oplossing van technische problemen. Ook help je mee met de organisatie en het in- en afstellen van licht en geluid bij (tijdelijke) opstellingen voor evenementen, zakelijke bijeenkomsten of tentoonstellingen.

Naast de werkzaamheden in het publieksbereik ondersteun je de IT manager bij eerstelijns support van de gebruikers van de kantoorautomatisering en bij het beheer van de systemen en de IT infrastructuur.  Je biedt ondersteuning aan collega’s over uiteenlopende IT-zaken zoals Microsoft (Cloud) oplossingen en andere software, systemen zoals desktops, laptops, smartphones en multifunctionals. 

Kortom, een dynamische en inhoudelijke rol waarbij je een bijdrage levert aan de verdere professionalisering van de organisatie.  Je rapporteert in deze functie aan de IT manager. In overleg met je collega’s van het IT team maak je je eigen werkrooster zodat ook in de weekenden en op feestdagen IT- support aanwezig is. 

Wie zoeken wij?

Voor deze functie is het belangrijk dat je zelfstandig kunt werken en een dienstverlenende instelling hebt. Je houdt van een uitdaging en zoekt graag naar oplossingen voor problemen en vragen op het gebied van ICT en AV. Je hebt analytisch denkvermogen, kan goed luisteren en durft door te vragen totdat het probleem helder is. Verder ben je stressbestendig en kun je goed prioriteiten stellen. Je hebt gevoel voor de organisatie en schakelt makkelijk tussen verschillende interne teams.

Verder vragen we:  

 • Een afgeronde opleiding op het gebied van IT op MBO+/HBO niveau
 • Minimaal 1-3 jaar werkervaring binnen het kennisgebied, zowel technisch als hands-on
 • Kennis van Microsoft oplossingen
 • Goede communicatieve  vaardigheden
 • Bereidheid om in de weekenden en op feestdagen te werken (incidenteel in de avonden).  

Wat bieden wij?

 • Een jaarcontract voor 24 uur per week met uitzicht op een vaste aanstelling na gebleken geschiktheid;
 • Het salaris is vastgesteld in schaal 5 en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Het fulltime salaris in deze schaal ligt tussen € 1.996 en €2.884 bruto per maand. Het dienstverband wordt afgesloten met de Stichting Museumplein Limburg. De CAO Sociaal Werk is van toepassing.
 • Deelname aan pensioenregeling en korting op collectieve verzekeringen;
 • 8,3 % eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag;
 • Vrije toegang tot Columbus, Cube en Continium voor jezelf en je directe familie
 • Korting in de museumwinkel en in Brasserie M.
 • Ruimte voor zelfontplooiing en ontwikkeling (regeling loopbaanbudget)

Reageren

Herken je jezelf in het profiel en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk 16 oktober 2019. Stuur je mail met CV naar solliciteren [at] museumpleinlimburg.nl (subject: ITS-2019)  met de code ITS-2019 in de onderwerpregel.

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Björn Born (IT manager): b.born [at] museumpleinlimburg.nl (subject: ITS-2019) . Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Carla Wijnen (HR): c.wijnen [at] museumpleinlimburg.nl (subject: ITS-2019)  of 045-5676026.

Graag vermelden wij dat de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.

De gesprekken zijn gepland in week 42 + 43.