Word partner van Columbus, Cube en Continium

Stichting Museumplein Limburg brengt het belang van kennis over de aarde, design, wetenschap en technologie onder de aandacht bij een breed publiek. Op het Museumplein in Kerkrade ontstaan de techneuten, wetenschappers en designers van morgen. Wij maken ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk en betrekken hierbij een breed publiek. Dat doet we met interactieve tentoonstellingen en films, randprogrammering en onderwijsprogramma’s waarin de deelnemer centraal staat. Niet alleen in Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center maar ook op andere locaties zoals scholen, bedrijven of ons eigen Spark Tech Lab in Weert.

Dankzij de steun van particulieren, bedrijven en fondsen is het mogelijk om nieuwe activiteiten en programma’s te ontwikkelen. Zo dragen we samen bij aan een zelfredzame samenleving en stimuleren we de creatieve denkers, doeners en makers van de toekomst in het ontwikkelen van talenten waarmee ze de uitdagingen en kansen van de 21ste eeuw aankunnen.

Columbus, Cube en Continium behoren tot de top 30 van best bezochte musea van Nederland en hebben de meeste bezoekers en deelnemers van Zuid-Nederland. Ons succes blijkt wel uit het feit dat we inmiddels door bijna 1,5 miljoen mensen zijn bezocht en dat zo’n 30% van alle leerlingen uit het primaire onderwijs in Limburg elk jaar een educatief programma bij ons volgen. Daarmee dragen we direct bij aan wetenschap en techniek-popularisering. Daarnaast is Continium meermaals uitgeroepen tot meest Kidsproof museum van Nederland, haalt Cube (het eerste en enige design museum van Nederland) regelmatig de landelijke pers en is het de bakermat voor de landelijke erkenningen Goed Industrieel Ontwerp. Columbus draagt op bijzondere wijze bij aan duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen en is tevens de trotse oprichter van het European Overview Forum waaraan toonaangevende ambassadeurs zich hebben verbonden. Onze Stichting bestaat in 2018 precies 20 jaar, een mijlpaal die we gaan vieren met verschillende activiteiten.

Een partnerschap met Columbus, Cube en Continium biedt u de mogelijkheid om op een creatieve en tastbare manier invulling te geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Samen creëren we kansen en mogelijkheden voor een nieuwe generatie. Daarnaast levert het u ook exposure en benefits op voor uw bedrijf.

"Museumplein Limburg prikkelt tot nieuwsgierigheid, creativiteit en vernieuwing. Het verrijkt de Limburgse cultuur en haar vestigingsklimaat. Daar plukt eenieder de vruchten van!" Gedeputeerde Koopmans, Provincie Limburg

"Museumplein Limburg is belangrijk voor de uitstraling van Kerkrade en combineert trots op het verleden met innovatieve manieren om het verhaal van techniek en samenleving  te vertellen. We zijn er erg trots op om partner te zijn van zo’n prachtige combinatie van instellingen." Roger Holtus, Managing Director Wiertz Company

Mogelijkheden

Mars
€ 5.000 per jaar*

Venus
€ 15.000 per jaar*

Jupiter
€ 25.000 per jaar*

Benefits

  • Uw logo op verschillende online en offline communicatiekanalen van Columbus, Cube en Continium
  • Uw logo op de Wall of Fame in het vrije entreebereik
  • VIP-uitnodigingen voor onze events
  • Organiseren van een familiedag of personeelsfeest (Jupiter)
  • Kortingen voor uw personeel
  • Toegangskaarten
  • Verbinding van uw bedrijfsnaam aan een tentoonstelling of event (Jupiter)
  • Workshop naar keuze in een van de instellingen of op locatie bedrijfsevent (Venus/Jupiter)
  • Kortingen op hosting zakelijke events op een unieke locatie. Zie www.museumpleinlimburg.nl voor de mogelijkheden.

Heeft u liever een op maat gemaakte samenwerking? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Bijzondere giften

Wilt u als particulier een gift doen? U kunt zowel eenmalig of incidenteel schenken of een periodieke gift doen. U kunt ook gericht geven aan een specifiek project van Columbus, Cube of Continium waar uw interesse naar uit gaat. Met uw bijdrage kunt u onder andere tentoonstellingen, educatieve projecten en publieksprogrammering mogelijk maken.

*ANBI

Columbus valt onder Stichting Museumplein Limburg die de ANBI status heeft. 

Contactinformatie

Fion Sanders
f.sanders [at] museumpleinlimburg.nl
045-5676015

Museumplein Limburg is uitgeroepen tot Beste Congreslocatie van Zuid-Nederland

Klik hier  voor meer info over de zakelijke mogelijkheden.