Tickets & reserveren

Welkom bij Columbus! Neem even de tijd om deze speciale richtlijnen voor een veilig en verantwoord bezoek door te lezen. We verzoeken je vriendelijk maar met klem deze richtlijnen op te volgen en wensen je een plezierig bezoek!

Lees snel verder voor meer informatie over

Spelregels

Wij zijn weer geopend voor bezoek vanaf 12:00 uur op 1 juni. Na 1 juni zijn we dagelijks (m.u.v. maandagen) geopend van 11:00-17.00 uur. Voor Columbus dien je vooraf online een ticket voor een voorstelling op een specifieke datum en aankomsttijd te kopen. Koop je entreebewijs voor jezelf en leden van je huishouden ineens.

Denk voorafgaand aan je bezoek aan de volgende regels:

 • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24 uur klachtenvrij zijn. Daarbij hanteren wij de richtlijnen van het RIVM: Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis! Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.
 • Kom met eigen vervoer: het OV is bedoeld voor essentiële reizen. Er is genoeg parkeergelegenheid om afstand te houden tot andere bezoekers.
 • Houdt je ticket van jezelf en je huishouden gereed, print deze bij voorkeur uit, en toon hem aan de medewerker bij de ingang van Columbus. Hij vraagt u nogmaals te bevestigen dat uzelf en uw gezelschap gezond zijn.

Aanpassingen in Columbus

Wij doen er alles aan om een veilig bezoek aan Columbus mogelijk te maken. Een aantal van onze maatregelen op een rij:

 • Binnen de instelling hanteren we een maximum aantal bezoekers om zo veilig afstand te kunnen houden. Deze aantallen zijn berekend op minimaal 10m2 ruimte per persoon of huishouden;
 • Op de toiletten worden extra hygiënemaatregelen getroffen.
 • Op verschillende plaatsen staan desinfectiezuilen waar je je handen kunt desinfecteren en papier met desinfectiemiddel kunt meenemen om zelf zo nodig contactoppervlakken schoon te maken;
 • We zorgen dat er 1,5 meter afstandmarkeringen zijn op punten waar rijvorming kan ontstaan zoals bij de entree;
 • We hanteren gescheiden in- en uitgangen voor de instellingen. De hoofdingang is aan de stationszijde van het gebouw.
 • We hanteren éénrichtingsverkeer waar nodig;
 • In de museumwinkel en Brasserie M kan alleen worden gepind.
 • Er zijn geen tickets verkrijgbaar aan de kassa: bezoekers zijn alleen welkom met een reservering.

Zelf kun je ook zorgen voor een veilig bezoek, voor jezelf en de andere gasten:

 • Kom op tijd, of maximaal een kwartier eerder dan het aanvangstijdstip van het tijdslot.
 • Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en bezoekers die niet tot jouw huishouden behoren.
 • Was je handen regelmatig en grondig. Maak gebruik van de desinfectiestations voor het tussentijds desinfecteren van je handen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Volg de aangegeven routes.
 • Volg altijd de instructies van medewerkers.

Horeca: Brasserie M & andere voorzieningen

Brasserie M is de nieuwe brasserie van Continium, Cube & Columbus waar je geniet van een kop heerlijke koffie, een smakelijk belegd broodje, een verse pasta of één van de vele andere specialiteiten. Om gebruik te maken van deze voorziening maak je bij de online aankoop van het ticket een reservering. Bij de reservering moet worden aangegeven met hoeveel personen er wordt gereserveerd en voor welke tijd.

Voor het buitenterras hoeft niet gereserveerd te worden. Heb je niet gereserveerd en wilt je toch iets te eten of drinken wil kopen, dan is hier mogelijk plek. Volg hiervoor de instructies van de medewerkers van Brasserie M op. Op dit moment is er geen ruimte binnen het museum om een eigen meegebrachte lunch te nuttigen.

 

Spelregels in Brasserie M

Voor brasserie M gelden dezelfde regels als alle horeca. Heb je een reservering gemaakt, dan kun je je melden bij de host. Hij zal je en je gezelschap een plek wijzen en de werkwijze verder toelichten:

 • Bij Brasserie M is het assortiment weergegeven op een menukaart. Eén persoon plaatst daarna de bestelling aan de kassa waar ook de betaling plaatsvindt. De overige leden van het huishouden blijven aan tafel. Als gezin hoef je geen anderehalve meter afstand tot elkaar te bewaren: wel tot andere bezoekers.
 • Drankjes worden meteen meegegeven. Items die niet vanuit de keuken komen worden direct meegegeven via een zogenaamd ‘’doorgeefvlak’’. Bij gerechten uit de keuken wordt gebruik gemaakt van een buzzer-systeem. Gasten kunnen hun gerecht daarna zelf afhalen bij de afhaalbalie met de buzzer. Tevens zijn er diverse uitserveertafels in de brasserie geplaatst.
 • Let op: ook bij Brasserie M kan uitsluitend met pin (contactloos) betaald worden.

Tijdslots & reserveren

Wij zijn weer geopend voor bezoek vanaf 1 juni van 12:00-17.00 uur. Na 1 juni zijn we dagelijks (m.u.v. maandagen) geopend van 11:00-17.00 uur. Voor Columbus dien je vooraf online een ticket voor een specifieke datum en aankomsttijdslot te kopen. Voorlopig zijn daarom alleen de volgende aanvangstijden beschikbaar:

 • 12:00 uur: Journey to Space
 • 14:00 uur: Earth

In de ticketshop kunt u bij het bestellen van tickets voor uwzelf en uw huishouden een datum en de aanvangstijd selecteren. Kom op de aangegeven tijd of maximaal een kwartier eerder om wachtrijen te voorkomen. Het is helaas voorlopig niet mogelijk om aan de kassa een ticket te kopen.

We zijn momenteel verplicht bezoekers te registreren om in het geval van een besmetting onder de bezoekers contactonderzoek door de GGD mogelijk te maken. Hiervoor vragen we bij de boeking van je tickets om een account aan te maken met je e-mailadres en telefoonnummer. Je gegevens worden bewaard volgens de gebruikelijke privacyregels zoals omschreven in de algemene voorwaarden.

Let op: om gebruik te maken van de horeca is ook een reservering verplicht. Je kunt dit gelijktijdig met uw ticket voor Columbus doen.

Ticketprijzen voorstellingen:

 • Kinderen tot en met 4 jaar: gratis, maar reserveren noodzakelijk.
 • EARTH, our planet, our home: € 10,-
 • Journey to Space 3D: € 5,50

Let op: De Museumkaart is niet geldig in Columbus.

 

Earth

Our Planet, Our Home

Ken je die uitdrukking, dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Dat hebben wij mensen met de aarde. Ze is er altijd, overal. En dus zien we niet meer hoe bijzonder, hoe kwetsbaar ze is. Behalve vanuit de ruimte. Als astronaut zie je de aarde van een heel andere kant. Van ver. Je zou er acuut heimwee van krijgen!

Beleef Earth

Journey to Space

Volgende stop.... MARS!

Menselijke missies naar Mars zijn straks geen science fiction meer. Ontdek hoe NASA de weg heeft vrijgemaakt om steeds dieper de ruimte in te gaan, naar asteroïden, Mars en verder. Leer meer over de belangrijke rol van het Internationale Ruimtestation ISS en krijg inzicht in de uitdagingen die NASA en de ruimtevaartindustrie moeten aangaan om gewaagde toekomstige missies tot een succes te brengen.

Reis mee