Zaadbommen en kijkje in ISS op Earth Day Limburg 2017 Blog

Evenement

Vier Earth Day in Columbus earth center met Familiemiddag en Inspiratieavond op zaterdag 22 april 2017.

Kerkrade, 6 april 2017 - Op zaterdag 22 april wordt wereldwijd Earth Day gevierd. Tijdens deze Dag van de Aarde worden overal ter wereld evenementen gehouden om op een positieve manier aandacht te vragen voor de bescherming van onze planeet. Ter ere van Earth Day presenteert Columbus earth center te Kerkrade op 22 april een speciaal Earth Day programma. Vanaf 13.00 uur zijn er extra activiteiten voor de hele familie, zoals het maken van zaadbommen, en om 14.00 uur is er een speciale familie-editie van de filmervaring “Earth: our planet, our home”. Vanaf 19.00 uur vindt in Columbus een Earth Day inspiratieavond plaats met o.a. filosoof Govert Derix en de documentaire “Down to Earth”.

13.00-17.00 uur: Earth Day Limburg Familiemiddag

’s Middags vieren we in Columbus earth center Earth Day met activiteiten voor de hele familie. Zo breng je met een Oculus Rift VR-bril een virtueel bezoek aan het International Space Station om van daaruit een blik op de aarde werpen. Of maak je bijvoorbeeld een zaadbom, waarmee je op een stukje kale aarde een “explosie” van bloemen en planten teweeg brengt. 

Om 14.00 uur start in Columbus een familie-editie van de filmervaring Earth: our planet, our home, speciaal ontwikkeld voor Earth Day. In deze productie kijk je, vanaf grote hoogte, als een astronaut naar onze aarde. Daarna spelen we samen de spannende Earth Day spelshow. De familie-editie van Earth is geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar. Deelname aan de Earth Day Limburg Familiemiddag inclusief de familie-editie van Earth: our planet, our home kost € 7,50 per persoon.

Meer informatie en tickets

19.00-22.30 uur Earth Day Limburg Inspiratieavond

We sluiten Earth Day in Columbus af met een avondprogramma, dat volop inspiratie biedt voor een duurzame omgang met onze aarde. Om 19.00 uur openen de deuren en om 19.30 uur start het programma met het beleven van de filmervaring ‘Earth: our planet, our home’, die speciaal voor deze avond wordt gevolgd door een voordracht van schrijver en filosoof Govert Derix. Hij brengt op bezielende wijze zijn liefde voor de aarde op het publiek over.

Na een korte pauze start om 21.00 uur de documentaire Down to Earth. Op zoek naar nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord-Amerika samen met een indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen ‘Wisdom Keepers’ en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten.

De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari-woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd. Deelname aan de Earth Day Limburg Inspiratieavond kost € 7,50 per persoon.

Meer informatie en tickets