Vier Earth Day bij Columbus in Kerkrade Blog

Evenement

10 april 2018, Kerkrade – Op zondag 22 april is het Earth Day. Bij Columbus earth center in Kerkrade maak je op die dag niet alleen een spectaculaire ruimtereis om de aarde tijdens de filmervaring ‘Earth’, maar is er ook een dagvullend en prikkelend programma rondom duurzaamheid. Babette Porcelijn, één van de Trouw Duurzame 100, deelt tijdens een lezing en een interactieve workshop haar verbluffende inzichten.

Earth Day is de dag dat er wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor het effect van koopgedrag op onze aardbol. Bezoekers van Columbus worden op 22 april van 11 tot 17 uur getrakteerd op een duurzaam programma, dat die dag onderdeel is van de reguliere entree.

Alles draait om de aarde

Een lezing en interactieve workshop van Babette Porcelijn, de auteur van ‘De verborgen impact’, vormen misschien wel het hoogtepunt van het programma. Tijdens de workshop inventariseer je je eigen impact en brainstorm je over positieve oplossingen samen met deze duurzaamheidsexpert. Ook is er ook een klimaatgesprek waarin humor, hoop en handelingsperspectief binnen de klimaatproblematiek centraal staat. De Earth Family Quiz is leuk voor de hele familie (vanaf 7 jaar) en nog meer boeiend beeldmateriaal over onze aarde bekijk je tijdens een vertoning van VPRO Tegenlicht ‘De Worsteling van de Groenmens’ en van National Geographics’ ‘One Strange Rock’.

Doorlopend neem je een wel heel realistisch kijkje in het ISS-ruimteschip met een Virtual Reality-bril op je neus en kun je jezelf trakteren op een duurzame lunch bij Brasserie M.

Programma