Persbericht: Columbus, Cube en Continium
verwelkomen
50.000ste bezoeker van 2017 Blog

Organisatie

Vanmiddag, 1 mei 2017, is op het Museumplein te Kerkrade de 50.000ste bezoeker van 2017 in het zonnetje gezet.

Hiermee zijn Columbus earth center, Cube design museum en Continium discovery center, die gezamenlijk genomineerd zijn voor de European Museum of the Year Award, succesvol aan het jaar 2017 begonnen. Familie Geurden uit Susteren kwam nietsvermoedend aan op het Museumplein om een bezoek te brengen aan Cube design museum. Aan de kassa zijn zij ontvangen door zakelijk directeur Erik Janssen met een bos bloemen en het aanbod voor een geheel verzorgd familiebezoek aan de publiekscentra op het Museumplein. 

Groeiende belangstelling
De provinciale museumorganisatie stichting Museumplein Limburg die Columbus, Cube en Continium beheert en exploiteert, heeft in 2017 in de eerste vier maanden al 50.000 bezoekers welkom mogen heten. Dat zijn gemiddeld zo'n 500 bezoekers per dag. Elk van de drie instellingen heeft op eigen wijze bijgedragen aan dit succes. Voor iedere instelling liggen de bezoekcijfers boven de prognoses. Een toenemend aantal mensen ontdekt in Columbus de ervaring je een astronaut te wanen, die vanuit het ISS op de aarde kijkt. De tentoonstellingen ‘Meat the Future’ en ‘Showroom Limburg’ geven steeds meer signatuur aan Nederlands eerste museum volledig gewijd aan design, Cube. In Continium is de tentoonstelling ‘World of Bricks’ een echte publiekstrekker voor het hele gezin.

Familie Geurden uit Susteren

6 mei: uitreiking European Museum of the Year Award in Zagreb
Of de musea zelf ook in de bloemetjes worden gezet, zal komende zaterdag 6 mei duidelijk worden. Dan worden in Zagreb, Kroatië, de winnaars van de European Museum of the Year Award, de Kenneth Hudson Award en Silletto Award bekend gemaakt. Deze museumprijzen worden dit jaar voor de veertigste keer uitgereikt door het ‘European Museum Forum’ aan nieuwe of recent vernieuwde musea. Algemeen directeur Hans Gubbels reist dit weekend af naar Zagreb om aanwezig te zijn bij de ceremonie.