NRC:
Bekijk de aarde eens van buitenaf Blog

Evenement, Inspiratie

Journaliste Christel Don kwam midden in het oerwoud op Bali in gesprek met een Amerikaanse ondernemer over het Overview Effect & de beleving Earth in Columbus Earth center. Ze beloofde een verslag te schrijven wat vandaag in NRC verscheen.

"Ik voel me klein én verliefd op alles wat ik zie.", zo omschrijft Christel haar ervaring van Earth. Christel las het boek van de bedenker van de term Frank White en bracht daaropvolgend een bezoek aan Columbus voor de beleving Earth die het Overview Effect simuleert. 

NRC

Lees het hele artikel: 'Bekijk de aarde eens van buitenaf (dan word je milieubewuster)', geschreven door Christel Don, op NRC.nl

Overview Effect Symposium

Vrijdag 3 november vindt in Columbus earth center het eerste internationale Overview Symposium plaats. Van wetenschappers tot filosofen, in Kerkrade komen experts uit diverse disciplines samen om de mogelijkheden van het effect te bespreken om de wereld te verduurzamen.

Naast Frank White als grondlegger van de term komt bijvoorbeeld psychologe Annahita Nezami spreken. Zij doet onderzoek naar gebruik van het effect via VR voor gedragsverandering, bijvoorbeeld bij depressie of verslaving. Eerder sprak zij op TEDxEastEnd.

Overview Effect Symposium