Kettingreactie Tihange Blog

Inspiratie

Op zondag 25 juni 2017 wordt mensenketting gemaakt in de Euregio om de oproep voor sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 kracht bij te zetten. Deze menselijke ketting van tienduizenden mensen geeft niet te negeren signaal af tegen het nucleaire gevaar waar miljoenen mensen in Europa mee moeten leven.

De keten start in het Duitse Aken en gaat via de regio Parkstad door naar Maastricht en zo naar België. Via Luik eindigt de keten bij de kerncentrale van Tihange in Wallonië. Deze actie wordt ook ondersteund door de Provincie Limburg, de gemeentes Heerlen, Kerkrade, Vaals, Gulpen, Maastricht, Eijsden, Valkenburg aan de Geul & Meerssen. 

Op de website Chain-reaction-tihange.eu is meer informatie te vinden over waar en hoe je kunt deelnemen. Per woonplaats is een stuk van de route aangewezen om zondag 25 juni een deel van de keten te vormen.

Met de bus vanuit Heerlen

Vanuit gemeente Heerlen wordt de actie daarnaats ondersteund door bussen beschikbaar te stellen. Burgemeester Ralf Krewinkel: “Elke meter telt, dus we hebben alle inwoners van onze stad nodig! Daarom ondersteunen we de actie zo goed mogelijk. We stellen gratis bussen beschikbaar vanuit Heerlen naar de verzamelpunten op de route. Alle inwoners die daar gebruik van willen maken, kunnen zich bij de gemeente melden via mail: gemeente [at] heerlen.nl of telefoon: 14045.

Daarnaast stellen we (vergader)ruimtes beschikbaar voor de informatiebijeenkomsten en faciliteren we de flyeracties vanuit de organisatie. En we werken mee aan het formeren en initiëren van een burgercomité om zo veel mogelijk mensen te mobiliseren voor de actie. Ik hoop dat veel Heerlenaren hun betrokkenheid laten zien. Ik wil dan ook iedereen die zich hierover zorgen maakt, oproepen mee te doen op 25 juni!”