Dennis Storm te gast op Changemakers Festival! Blog

Evenement

Persbericht: Dennis Storm te gast op eerste editie Changemakers Festival op Museumplein Kerkrade

Kerkrade, 26 september 2019 – Op 12 en 13 oktober 2019 organiseren Columbus, Cube en Continium op het Museumplein te Kerkrade de eerste editie van het Changemakers Festival. Tijdens dit festival ontdekken bezoekers actuele en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van design, innovatie, duurzaamheid en wetenschap, die het verschil kunnen gaan maken. Wetenschappers, designers en andere experts laten in onder andere lezingen, workshops en exposities zien met welke projecten voor de toekomst zij bezig zijn.

Op zaterdag 12 oktober is er vanaf 17.00 uur een avondvullend programma voor volwassenen met als speciale gast Dennis Storm. Op zondag 13 oktober is jong en oud van 10.00 tot 17.00 uur welkom. Voor het complete programma en tickets: Changemakers-Festival.eu. De tickets voor het festival bieden ook toegang tot Columbus, Cube en Continium.

Zaterdag 12 oktober 2019, 17.00-01.00 uur: 18+ programma

Het Changemakers Festival start met een avond voor volwassenen. In festivalsfeer maken bezoekers kennis met innovatieve ontwikkelingen, die ons leven in de toekomst gaan beïnvloeden. Zo praten food designer Chloé Rutzerveld, Saskia Goetgeluk van Brightlands en Gertjan Meeuws van Seven Steps To Heaven je in een talkshow bij over de toekomst van ons voedsel. Rob van den Berg van Space Expo geeft antwoord op de vraag: wanneer gaan we naar Mars? Team MARCH van TU Delft presenteert hun exoskelet, een stap dichterbij een rolstoelloos straatbeeld. Forensisch experts vertellen over de toekomst van hun vakgebied. De Venlose pianist Willem Suilen zorgt samen met gitarist Giovanni di Carlo voor jazzy vibes en op de klanken van een DJ en beelden van een VJ kunnen later op de avond de voetjes van de vloer.

Dennis Storm: ‘Leven alsof je op reis bent’

Speciale gast op zaterdagavond is voormalig programmamaker en presentator Dennis Storm. Dennis Storm heeft in al die jaren van reizen in totaal drie jaar uit een koffer geleefd. Tijdens het verblijven in hotels heeft hij zijn liefde voor afgemeten interieurs, functioneel design en minimalisme ontdekt. ‘Leven alsof je op reis bent’, zonder onnodige ballast. In zijn nieuwe boek ‘Weg ermee’ en tijdens het Changemakers Festival deelt hij zijn visie op minimalisme.

Zondag 13 oktober 2019, 10.00-17.00: Familiedag

Jong en oud zijn welkom op zondag 13 oktober voor de familiedag van het Changemakers Festival. In workshops gaan bezoekers aan de slag met het bouwen van een eigen robot en met ecoschuim. Testen of je spaceproof bent, kan met een rondje in een echte astronautentrainer. In de interactieve sessie ‘Vooruit naar Vroeger’ nemen Jos Laugs en Paul Buysers je mee naar de wereld van morgen en hoogleraar Anorganische Biomaterialen Pamela Habibovic vertelt over gezond ouder worden met regeneratieve geneeskunde. Een gitarist laat horen hoe de 3D-geprinte gitaar van Brightlands klinkt. De gitaar, die op Pinkpop 2019 gesigneerd is door diverse internationale artiesten, is ook te zien tijdens het festival. Voor de zondag zijn familietickets verkrijgbaar, waarmee twee volwassenen met maximaal drie kinderen voor € 46,- alle activiteiten van het festival en alle instellingen op het Museumplein bezoeken.

Changemakers Festival