Gaat jouw lach de ruimte in? Blog

Inspiratie

Download de app #LAUGH, neem je lach op, en wie weet wordt hij in het ISS 3D geprint als eerste ruimtekunstwerk.

De Israelische kunstenaar Eyal Gever en Additive Manufacturing Facility (AMF) van Made In Space werken samen met NASA om dat mogelijk te maken. Voor dit kunstproject is een speciale app gemaakt waarmee je je lach opneemt en als kunstobject in kunt sturen. Het sculptuur met de meeste stemmen wordt uiteindelijk 3D-geprint in de ruimte. In het Interational Space Station staat een printer van AMF die in februari 2017 de winnende lachster uit gaat printen.

Eyal Gever: 'De eerste grottekeningen waren geschilderde mensenhanden, een uiting van de aanwezigheid van de mensheid. #Laugh is een 21ste eeuw versie daarvan. Een - mathematische - acurate weergave van de menselijke lach, zwervend door de ruimte, wachtend op ontdekking'. 

Lees meer over #LAUGH en download de app via Laugh.ai.

Expositie: 3D Print: NOW!

De expositie 3D Print: NOW! laat zien wat er op dit moment kan worden vervaardigd met deze innovatieve techniek – van alledaagse gebruiksvoorwerpen en extravagante modeaccessoires, tot voedsel en zelfs complete gebouwen. Daarnaast wordt een blik in de toekomst geworpen.

Want de ontwikkelingen in 3D-printen volgen elkaar pijlsnel op. Zo kan er worden geprint met ijzersterke carbonvezels en titanium, maar ook met klei, glas en zelfs houtpulp. Er kan steeds groter worden geprint door de introductie van industriële 3D-printers met de omvang van een zeecontainer. Of juist tot op de millimeter nauwkeurig met peperdure 3D-printers uit de geavanceerde ruimtevaartindustrie. Tegelijkertijd is er ook de ‘RepRap’, een eenvoudige 3D-printer die iedereen zelf kan maken, omdat alle onderdelen worden vervaardigd met, jawel, een 3D-printer. In de nabije toekomst zal ook geprint kunnen worden met levende cellen en smart materials die reageren op hitte of licht. De impact die 3D-printen zal hebben op ons dagelijks leven zal dus alleen nog maar toenemen.

De expositie "3D Print: NOW! A design (r)evolution?" is te zien tot 30 april 2017.