17 Doelen Prijsvraag:
Wat is jouw idee voor een eerlijke, schone en veilige wereld? Blog

Inspiratie

17 Werelddoelen moeten ervoor zorgen dat de wereld in 2030 een betere plek is om te leven. Voor iedereen. Maar hoe gaan we deze doelen behalen? Daarvoor zijn goede ideeën en slimme oplossingen nodig. Ben jij tussen de 6 en 17 jaar oud en heb je een goed idee voor een eerlijke, schone en veilige wereld? Doe dan mee aan de 17 doelen prijsvraag!

Hoe kun je meedoen? Maak een filmpje van maximaal 2 minuten waarin je vertelt wat jouw idee is én wat je nodig hebt om het te kunnen uitvoeren. 17 Doelen kiest drie ideeën uit die met professionele begeleiding verder worden ontwikkeld. Dat betekent dat 17 Doelen je gaat helpen om wat jij bedacht hebt, te gaan maken of uitvoeren. De prijswinnaars worden bekend gemaakt op 1 juni: De Internationale Dag van het Kind. Op deze feestelijke dag worden de genomineerden verwelkomt in NEMO Science Museum in Amsterdam.

Meedoen?

Schrijf je voor 15 mei 2017 in. En wie weet ben jij op 1 juni in het NEMO Science Museum!

Ja, ik doe mee!

17 DoelenPersbericht 17 Doelen

Nederland heeft primeur met kinderprijsvraag over VN-Werelddoelen

Kinderen worden uitgedaagd om met oplossingen te komen voor een betere wereld

Amsterdam, 04 april 2017. Na de succesvolle campagne 17doelendiejedeelt.nl lanceert ondernemer Anne-Marie Rakhorst vandaag de ‘17 doelen prijsvraag’. Het is wereldwijd de allereerste kinderprijsvraag gericht op de Werelddoelen van de Verenigde Naties. De prijsvraag daagt kinderen (van 6 t/m 17 jaar) uit om oplossingen aan te dragen voor een eerlijke, schone en veilige wereld in 2030.

Kinderen van nu, leiders van de toekomst

Om de VN-Werelddoelen meer bekendheid te geven, lanceerde Anne-Marie Rakhorst vorig jaar de campagne ’17 doelendiejedeelt.nl’. Een brede publiekscampagne waarin zeventien kinderen in één minuut durende videoportretten hun visie op de wereld van 2030 delen. De ‘17 doelen prijsvraag’ is een vervolg op deze campagne en nodigt alle Nederlandse kinderen uit om hun oplossingen te delen voor het behalen van de Werelddoelen.

Initiatiefnemer Anne-Marie Rakhorst: “Kinderen kijken met een open blik naar de wereld en komen vaak met oplossingen waar wij als volwassenen nog niet aan gedacht hadden. Met de prijsvraag wil ik deze kleine, grote denkers een stem geven. Het gaat immers om hun toekomst!”

Jury met duurzame koplopers

De inzendingen van de ‘17 doelen prijsvraag’ zullen worden beoordeeld door een vakkundige jury, met daarin koplopers die zelf ook een bijdrage leveren aan het behalen van de Werelddoelen. Uit alle inzendingen selecteert de jury drie ideeën die met professionele begeleiding worden ontwikkeld.

De jury bestaat o.a. uit:

  • Chahrazad Bouhtat (13 jaar) (Hoofdrolspeler campagne ‘17 doelen die je deelt’)
  • Maurits Groen (oprichter WakaWaka en nr. 1 Duurzame top-100 in 2015)
  • Loes Wormmeester (Eindredacteur Het Klokhuis)
  • Hugo von Meijenfeldt (Coördinator Werelddoelen namens het ministerie van Buitenlandse Zaken)
  • Ama van Dantzig (Oprichter Dr. Monk)
  • Jan van Betten (Oprichter Nudge)
  • Anne-Marie Rakhorst (Initiatiefnemer ‘17 doelen die je deelt’ en de ‘17 doelen prijsvraag’)

Kehkashan Basu en Frank Elderson

Op 1 juni, de Internationale Dag van het Kind, worden de winnaars van de ‘17 doelen prijsvraag’ bekendgemaakt. In het NEMO Science Museum vindt die middag een programma plaats, geheel in het teken van kinderen en de Werelddoelen. De winnares van de Internationale Kindervredesprijs, Kehkashan Basu, komt speciaal naar Nederland om te vertellen hoe zij zich met haar organisatie Green Hope inzet om de aarde schoner achter te laten. Frank Elderson, directeur van De Nederlandsche Bank, deelt zijn visie op de rol van geld bij het behalen van de Werelddoelen. Eregasten van de middag zijn de 17 kinderen uit de ‘17 doelen die je deelt’-campagne. Zij zullen die dag een speciale rol vervullen, waarover in een later stadium meer bekend wordt gemaakt.