SPARKS:
Beyond the Lab Activiteit

bekijk details »
Iedereen
Gratis

Wetenschap is iets van wetenschappers. Maar is dat zo? In zeven opmerkelijke verhalen kijk je mee naar mensen die wetenschappelijk onderzoek beschikbaar maken voor iedereen. Vergeet het professionele laboratorium: doe het onderzoek in je huiskamer, tijdens workshops en in je achtertuin.

Mensen die hun eigen medische apparatuur bouwen om hun diabetes onder controle te houden, buurten die de (lucht)vervuiling in hun wijk zelf monitoren: een groeiend aantal 'Do It Yourself wetenschapper' over de gehele wereld zijn actief met hacks, experimenteren en uitvinden.

Uitgerust met budget sensors, smartphone apps en online mogelijkheden om informatie te kunnen delen, dagen deze DIY wetenschap pioniers onze gangbare ideeën uit over wie nu een wetenschapper is, en hoe wetenschap er in de toekomst uit ziet. Deze reizende tentoonstelling is onderdeel van een Europees project SPARKS

Deze expositie is nog te zien tot half januari bij Columbus, Cube & Continium en is vrij toegankelijk.

Beyond the Lab: the DIY Science Revolution

De expositie zet de spotlight op drie gebieden van DIY wetenschap:

Daarnaast zijn ook drie innovatieve werken onderdeel van de opstelling: gemaakt door kunstenaars die zichzelf begeven op het grensgebied van kunst, wetenschap en technologie. Zij hebben in het Ars Electronica Futurelab in Linz (Oostenrijk) samengewerkt met curatoren & wetenschappers om kunstwerken te maken die een mogelijke toekomst schetsen hoe wetenschap en techniek voor individuen en de maatschappij eruit gaat zien.

SPARKS

Sparks is een ambitieus project om de aandacht te vestigen op de technologische (r)evolutie in de gezondheidszorg en wordt gecoördineerd door Ecsite. Het heeft als doel bekenheid te geven aan het concept van Responsible Research and Innovation (RRI) en daarover de dialoog te starten met Europeanen in 29 landen. Meer weten over Sparks? 

Ecsite  Facebook  Google Plus  YouTube  Newsletter


Funded by the 
Horizon 2020 Framework Programme 
of the European Union.

Wanneer?

SPARKS Beyond the Lab

Activiteit