Vier Earth Day bij Columbus Activiteit

Zondag 22 april 2018 bekijk details »
Iedereen
Gratis bij ticket voor film Earth (€10)

Zondag 22 april is het Earth Day. En wij zouden Columbus Earth Center niet zijn als we deze dag niet zouden aangrijpen om onze bezoekers iets extra’s te geven. Een gevarieerd programma dat helemaal in het teken staat van de aarde. Met als ‘hoofd act’: Babette Porcelijn.

Babette Porcelijn?

Voor wie haar nog niet kent: Babette Porcelijn is auteur van het boek ‘De verborgen impact’, is een van de ‘Duurzame 100’ van Trouw en was onlangs te zien in een aflevering van Tegenlicht.

Porcelijn onderzocht hoe je als consument zo effectief mogelijk kunt verduurzamen. En dat begint natuurlijk bij weten waar je grootste impact zit. Precies daar ontdekte zij een grote blinde vlek: de verborgen impact. Neem je die verborgen impact wel mee, dan kun je veel effectievere keuzes maken.

Babette Porcelijn verzorgt 22 april een lezing en interactieve workshop. Maar er is meer! Zo kunnen we genieten van een duurzame lunch, voeren we klimaatgesprekken én organiseren we een ware Earth Family Quiz (leuk vanaf 7 jaar).

Kosten?

Het Earth Day programma (excl. lunch) bieden we je gratis aan bij aankoop van een ticket voor de film Earth. We vragen je wel om je vooraf in te schrijven voor de lezing, quiz of een van de workshops. De plaatsen zijn namelijk beperkt. Inschrijven kan hier: https://columbusearthday.eventbrite.nl 

PROGRAMMA

11:30 - 12:30 - Film Earth, Our Planet Our Home

12:30 - 13:30 - Opening door gedeputeerde Daan Prevoo & lezing Babette Porcelijn 

13:30 - 14:30 - Film Earth, Our Planet Our Home

14:00 - 14:45 - Workshop Babette Porcelijn

15:00 - 16:00 - Klimaatgesprek door Stichting Klimaatgesprekken

15:00 - 16:00 - Earth Family Quiz (leuk vanaf 7 jaar)

15:00 - 16:00 - Tegenlicht afl. 'De Worsteling van de Groenmens'

16:00 - 17:00 - National Geographics' ONE STRANGE ROCK afl.1

Meld je hier aan voor de lezing en workshops (beperkt aantal plaatsen!): https://columbusearthday.eventbrite.nl

Doorlopend

- VR Experience: Earthlight en Mission ISS

- Earth Film Lounge

- Duurzame lunch in Brasserie M

Klimaatgesprek: Voel jij je bezorgd over klimaatverandering?

En ben je op zoek naar manieren om er (meer) tegen te doen en anderen er makkelijker bij te betrekken? Maar zie je soms door de bomen het bos niet meer, of twijfel je, omdat de klimaattransitie opofferingen zou kunnen vragen? Voel je dan welkom bij de workshop van Stichting Klimaatgesprekken; We helpen je op weg om klimaatvriendelijke keuzes makkelijker te maken, op een leuke, ongedwongen, manier.  Dit doen we doorgaans middel van een workshopreeks bestaande uit 6 thema-avonden waarin we gesprekken voeren en spellen doen over o.a. wonen, consumeren en reizen in een huiskamer setting. Voor het Columbus Earth Center verzorgt de Stichting speciaal voor de Earth day een workshop(s) waarin Earth Day centraal zal staan.  Want laten we eerlijk zijn, het is natuurlijk elke dag Earth Day! En elke dag kan je andere keuzes maken voor een gezonde planeet. Start nu en doe met de workshop mee. Meld je hier gratis aan (beperkt aantal plaatsen).